De andere functies van thee

Naast dat thee heel lekker is, heeft thee nog meer functies. Zo zitten er bepaalde middelen in thee waarvan gezegd wordt dat ze je beschermen tegen kanker, diabetes en depressie. Hier is in het verleden veel over gezegd en geschreven. Maar wat is nou echt daadwerkelijk uit die onderzoeken voortgekomen? Je kan het terug vinden in dit artikel.

 

Minder kans op diabetes

Het is wetenschappelijk bekend dat wanneer je meer dan 3 koppen thee per dag drinkt, dat je de kans op diabetes type 2 met 40 procent verkleint. Dit komt met name door de vele antioxidanten die in thee zit. Deze antioxidanten beschermen je lichaam dan ook tegen stoffen die schadelijk voor je zijn. Ook kunnen antioxidanten de groei van een tumor onderdrukken. De meeste antioxidanten zitten in groene thee, zwarte thee bevat ook een aantal antioxidanten.

Thee helpt om kanker te voorkomen

Het is algemeen bekend dat in Japan en China men veel thee drinkt. Het sterftecijfer met betrekking tot kanker is ook erg laag in die landen, toevallig of niet? Er is geen hard bewijs dat thee daadwerkelijk helpt om de kans op kanker te verkleinen maar veel mensen suggereren het wel. Ze zeggen dat het komt omdat er veel Polyfenolen (Polyfenolen is een groep van chemische verbindingen die voorkomt in theeplanten) in de thee zitten. Deze Polyfenolen zorgen voor een remmend effect op kankercellen.

 

Een middel tegen depressie

Als je depressief bent koop dan thee! Er is uit een Japans onderzoek gebleken dat als je 4 kopjes groene thee per dag drinkt, de kans op het krijgen of ontwikkelen van een depressie met ongeveer 44% vermindert. Dit zou dan komen door het stofje L-theanine, dat stofje heeft een kalmerend effect op de hersenen.

 

Welke thee soort is nou het gezondst?

Alle soorten thee komt van dezelfde plant af, de Camelia Sinensis. Dus voor een groot deel maakt het vrij weinig uit welke soort thee je drinkt. Of het nou groene, witte, gele, zwarte thee is, ze zijn allemaal goed. Het is bekend dat alle theesoorten je bloeddruk verlagen, dat het goed is voor je gewrichten en dat het ontstekingsremmend werkt. Zorg er dus voor dat je een lekker voorraadje thee koopt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *